potápěčský klub

Skorpen Přerov má ve svých řadách dvojnásobného mistra ČR

19.08.2014 15:02

prerovsky.denik.cz/ostatni_region/skorpen-prerov-ma-ve-svych-radach-dvojnasobneho-mistra-cr-20140722.html

 

Skorpen Přerov má ve svých řadách dvojnásobného mistra ČR

René Vašíček (uprostřed) z KSP Skorpen Přerov

René Vašíček (uprostřed) z KSP Skorpen Přerov Autor: archiv klubu

22.7.2014 14:50

Přerov – Členové Klubu sportovního potápění 

Skorpen Přerov na konci sezony zúročili celoroční 

přípravu a dosáhli výborných výsledků. 

Nejlépe si vedl René Vašíček, který se 

stal dvojnásobným mistrem republiky.

 
 
 

 

Na seniorské mistrovství republiky v ploutvovém plavání v Pardubicích se kvalifikovalo pouze 24 nejlepších závodníků a závodnic v jednotlivých kategoriích. Z Přerova to byly Kristýna Janoušková, Pavlína Barboříková a Veronika Lavrinčíková. Všechny tři plavaly v osobních rekordech a umístily se uprostřed startovního pole.

Dalším vrcholem sezony bylo mistrovství ČR juniorů. Přerovské barvy v Táboře hájili Kateřina Padalíková (4. místo v disciplíně 50 metrů BF), Veronika Lavrinčíková (5. místo na 800 m PP) a René Vašíček, který získal pět bronzových medailí a na 800 metrů PP se stal mistrem republiky.

Následovaly dva podniky Českého poháru v distančním ploutvovém plavání. Závodníci z celé republiky nejdříve zavítali do Račic, kde v kategorii žen doplavala Foldynová na čtvrté pozici na trati 4000 metrů a na poloviční vzdálenosti obsadila dorostenka Barboříková 11. příčku. Ve starších žákyních uteklo Lavrinčíkové na kilometrové trati třetí místo o pouhých 0,6 sekund a v mladších žákyních brala bronz Padalíková na 500 metrů.

Druhý díl Českého poháru se odehrál na rybníce Dářko u Žďáru nad Sázavou. Tento závod byl zároveň mistrovstvím republiky v distančním ploutvovém plavání. Největšího úspěchu dosáhl starší žák René Vašíček, který svou kategorii opanoval. V kategorii mladších žákyň doplavala Padalíková opět na slušném 3. místě a mezi mladšími žáky skončil osmý Šindler. V kategorii starších žákyň opět smolně uteklo medailové umístění Lavrinčíkové (4. místo), Oulehlová a Bartošíková skončily těsně za sebou na 12. a 13. pozici. V kategorii dorostenek zapsala jedenáctou příčku Barboříková, v kategorii žen skončila Janoušková těsně pod stupni vítězů a hned za ní byla pátá Foldynová.

Pokud se i vy chcete stát členem oddílu ploutvového plavání a být úspěšnými závodníky, stačí kontaktovat šéftrenéra Zdeňka Joukla st. na email: jouklz@volny.cz. (ksp)