potápěčský klub

Ploutvoví plavci Skorpenu udrželi čtvrtou příčku v lize

14.04.2008 14:00

https://prerovsky.denik.cz/ostatni_region/ploutvovi-plavci-liga-skorpen-prerov20080414.html

Ploutvoví plavci Skorpenu udrželi čtvrtou příčku v lize

Ilustrační foto

Ilustrační foto Autor: archiv DENÍKU

14.4.2008 14:00

Žďár nad Sázavou/Přerov -Druhé kolo Moravskoslezské ligy mládeže v ploutvovém plavání a rychlostním potápění se uskutečnilo ve Žďáru nad Sázavou. Pro ploutvové plavce Skorpenu Přerov byla tentokrát štěstěna vrtkavá.

 
 
 

 

V úvodním závodě na 200 metrů obsadily dívky v kategorii C Michaela Provázková osmé, Boháčová deváté a Hallová desáté místo.

Poté v kategorii D na 400 metrů hoši doplavali Holý na deváté a Svoboda na desáté příčce. Nováčkovi týmu Michalu Barboříkovi již nezbyly síly a závod nedokončil.

Následovala smolná hodinka, když byl na 200 metrů kategorie E Gajdušek diskvalifikován za chybný start. Poté byly na 50 metrů rychlostního potápění pro porušení technických pravidel diskvalifikovány i Boháčová, M. Provázková a Hallová.

Nakonec se ale karta opět obrátila a na padesátimetrové trati hochů kategorie D skončil Holý na osmé, Svoboda na desáté a Michal Barbořík na dvanácté pozici.

V kategorii dívek na stejné trati pak Kateřina Provázková doplavala desátá a další nováček týmu Kateřina Hubáčková obsadila jedenácté místo. Zejména se pak dařilo Monice Matušincové, která na 200 i 50 metrů obsadila shodně sedmou příčku.

Štafeta 4x50 metrů v kategorii D ve složení Svoboda, Provázková, Hubáčková a Holý obsadila páté místo. Přestože se museli plavci Skorpenu Přerov v tomto závodě obejít bez takových veličin, jako jsou Dušan Kalup, Jaroslav Zaoral či Veronika Matušincová, dokázali si upevnit svoji čtvrtou pozici v tabulce Moravskoslezské ligy mládeže.