potápěčský klub

Mistrovství ČR v PP a RP, Liberec 27.-29.5.2016

06.06.2016 21:17

     V termínu 27.–29.5.2016 proběhlo v Liberci za účasti klubu SKORPEN Přerov Mistrovství ČR v ploutvovém plavání. Z hlediska dosažených výsledků je nutno účast SKORPENu hodnotit jako jednu z nejúspěšnějších v celé historii klubu, a to hlavně díky jeho nejmladším závodníkům.
    Nejúspěšnějším plavcem klubu se stal tradičně René Vašíček se ziskem čtyř stříbrných a jedné bronzové medaile v kategorii mladších dorostenců. Dále ho následovaly mladší žákyně Adéla Zapletalová se ziskem titulu Mistryně republiky v disciplíně 100 m BF a dvěma bronzovými medailemi, dále Lucie Hrubá se stříbrnou a bronzovou medailí a Veronika Vašíčková s dvěma bronzovými medailemi. Mladší žáci Antonín Piňos a Vojtěch Šindler si v několika disciplínách zaplavali svá osobní maxima a zejména tři pátá místa A. Piňose na 50m, 100m a 200m BF jsou ve velké konkurenci nepochybným úspěchem. Mezi staršími žákyněmi se neztratila Kateřina Padalíková s jedním pátým a třemi šestými místy.
    Obrovským úspěchem skončily štafety na  4x100mPP a 4x50mPP nejmladších závodníků, kde jsme skončili shodně na skvělém druhém místě, přičemž zejména ve druhé z uvedených štafet skončili naši závodníci s nepatrným odstupem čtyř desetin sekundy za novými mistry republiky z Nového Jičína!
    Výše uvedené úspěchy jsou výsledkem skvělé práce všech trenérů pod vedením p. Zdeňka Joukla, Romana Padalíka a Miroslava Nezhyby a všech uvedených závodníků. Jsme si jisti, že další úspěchy a skvělé výsledky jsou před námi. Medailisté navazují na tradici vynikajících přerovských ploutvových plavců a reprezentantů ČR -  Z. Joukla, J. Kotíka, M. Bočinského, M. Zbořila, R. Padalíka, J. Chmelaře, P. Zvoníčka a M. Nezhyby.
     Závěrem chceme poděkovat společnostem ORTIKA a.s. a ORBIT-ELEKTRO s.r.o. za podporu  přípravy naší mládeže.