potápěčský klub

Mistrovství ČR v DPP, Velké Dářko, 16.6.2018

19.06.2018 15:21

Mistrovství ČR v DPP a současně 2. kolo Českého poháru DPP se plavalo 16.6. tradičně na Velkém Dářku. Z Přerova vyrazilo na Vysočinu osm závodníků Skorpenu, kteří se chtěli poprat o příčky nejvyšší.

Stejně jako v minulém týdnu se nám podařilo přivést tři cenné kovy, tentokrát měly všechny podobu bronzu. V kategorii D si doplavala na kilometru pro první přerovskou medaili Verča Vašíčková, kterou následovala Marťa Zajícová (10 místo). Cílem těsně za Martinou projel Vojta Šindler, což mu stačilo na 3. místo v klučičí kategorii D.  Třetí cenný kov vybojoval pro Skorpen sprinter Renda  Vašíček v kategorii juniorů. Nepopulární 4. místa si tentokrát ze závodu odvezli Kačka Odložilová v kat. E z pětistovky a Mira Nezhyba z veteránského kilometru. Krásné páté místo zopakovala z prvního kola ČP Verča Lejsková. 

Nejmladší přerovský borec Honzík Šindler se statečně postavil na start závodu, ale teplota vody byla nad jeho síly a poledních sto metrů si vyzkoušel jaké to je, svézt se na záchranném člunu.    

I v tomto kole jsme posbírali důležité body do hodnocení ČP a tím si upevnili dobré pozice v celkovém hodnocení. Závěrečné třetí kolo se bude, plavat 23.6. na domácí vodě v Tovačově a po skončení dojde i k vyhlášení celkových výsledků ČP DPP za rok 2018. 

 

Výsledky

Fotky