potápěčský klub

Mistrovství ČR v DPP, Velké Dářko, 11.6.2016

15.06.2016 14:28

Mistrovství ČR v DPP a současně 2. kolo Českého poháru DPP se plavalo 11.6. na Velkém Dářku.  Z Přerova vyrazilo devět závodníků poprat se o příčky nejvyšší.

Nejlépe na dlouhých tratích opět zaplaval Vojtěch Šindler, který obhájil první místo z prvního kola, a stal se tak zaslouženě Mistrem České republiky v DPP v kategorii mladších žáků na trati 500m. Současně si tímto výborným výsledkem zajistil vítězství v Českém poháru. Dobré načasování formy našich plavců potvrdil ve stejné kategorii i Antonín Piňos, který doplaval těsně třetí. Tímto umístěním si upevnil průběžné 2. místo v Českém poháru. Děvčata ve stejné kategorii se rovněž neztratila, kdy Adéla Zapletalová při svém premiérovém závodě na volné vodě doplavala na 4. místě, Veronika Vašíčková v těsném závěsu za ní finišovala na 5. místě a Lucie Hrubá proplavala cílem na 8. místě.    

Ani plavci v dalších kategoriích se neztratili a umístili se na předních pozicích. Ve starších žákyních na kilometrové trati doplavala Kateřina Padalíková na 6. místě. Dominik Fiala ve stejné kategorii starších žáků projel cílem na 13. místě. V juniorkách plavala závod na 4km Pavlína Barboříková a skončila na 5. místě. Za veterány si zaplaval kilometrovou trať Miroslav Nezhyba, který obsadil 4. místo.

Malé závodníky čekají před zaslouženým odpočinkem ještě dva závody. Poslední kolo Českého poháru v DPP na které se vydají vybraní reprezentanti klubu na kanál v Račicích 18.6., na těchto závodech dojde k vyhlášení celého Českého poháru v DPP.

Dlouhou a úspěšnou sezónu uzavřou o týden později 25.6. od 11:00 v obnoveném domácím závodě na přerovské Laguně, který se bude plavat jako Přebor Moravy v DPP. Na těchto závodech organizátoři připravili i krátký závod pro rodiče a příchozí veřejnost.