potápěčský klub

Na Mistrovství ČR v PP/RP v Liberci 

získal SKORPEN Přerov

 

3 x titul Mistr České republiky

6 x stříbro

13 x bronz

 

Mistrovství České republiky v ploutvovém plavání 1. - 3. 6. 2018, Liberec

04.06.2018 14:28

Ploutvoví plavci Skorpenu získali na Mistrovství ČR 22 medailí

V termínu 1. – 3. 6. 2018 se konalo na libereckém bazénu Mistrovství ČR v ploutvovém plavání. Ani v letošním roce nemohl chybět tradiční účastník, přerovský klub  Skorpen.  Závodníkům  Skorpenu se podařilo navázat na výborné výsledky z posledních let a ziskem 22 medailí zařadili letošní sezónu opět mezi jednu z neúspěšnějších v historii klubu.

Titul Mistryně ČR získala štafeta na 4x100m PP v kategorii starších žákyň. Plavkyním Skorpenu se po napínavém souboji na posledním úseku podařilo porazit družstvo Modré hvězdy Praha a tím překvapivě obhájit titul z minulého roku. Vítězná štafeta plavala ve složení Lucie Hrubá, Kateřina Odložilová, Martina Zajícová a Veronika Vašíčková.   

Nejúspěšnějšími účastnicemi ze Skorpenu se staly starší žákyně Veronika Vašíčková a Lucie Hrubá. Obě vylovili z libereckého bazénu 6 individuálních medalií a jednu přidali ze štafety. Obě získali i mistrovský titul v individuálních startech, Veronika Vašíčková zvítězila na nejkratší trati 25RP, další cenné kovy získala na 100PP i 200PP kde získala stříbro a na 50PP, 400PP a 50BF brala bronz. Lucie Hrubá dohmátla nejrychleji na 50 BF, pro stříbrnou medaili si doplavala na trati 50PP a bronzové brala na 25RP, 100RP, 100BF a 200 BF. Martina Zajícová, plavající ve stejné věkové kategorii doplavala třikrát na krásném pátém místě.

Juniorský reprezentant René Vašíček, stálice posledních let přerovského ploutvového plavání, si doplaval rovněž pro šest medailí, dvakrát získal stříbro a čtyřikrát bronz.

Neztratili se ani nejmladší plavkyně Skorpenu, které přijely do Liberce sbírat první zkušenosti s velkými závody.  Kateřina Odložilová skončila třikrát na nepopulárním čtvrtém místě. Po úspěchu ve štafetě se jí začalo dařit i v individuálních startech a nakonec si vyplavala stříbro na trati 200PP a bronz na 400PP a 100BF. Veronika Lejsková doplavala na 100 i 200 BF na krásném osmém místě a dařilo se jí i v ostatních startech při kterých zaplavala osobní rekordy.

Dosažené výkony mladých závodnic jsou příslibem, že se ploutvovým plavcům Skorpenu bude dařit i v následujících letech.

Bazénový vrchol sezóny mají už plavci Skorpenu za sebou, přesto nebudou zahálet. V následujících týdnech se zúčastní Českého poháru v dálkovém ploutvovém plavání. Třetí kolo ČP se bude konat 23. června, v Tovačově.