potápěčský klub

Mistrovství České republiky v ploutvovém plavání 1. - 3. 6. 2018, Liberec

02.06.2018 14:18

První červnový víkend plaveme v libereckém bazénu a opět bojujeme o mistrovské tituly. S konkurencí se vydala bojovat sedmička nominovaných ve složení René Vašíček, Klára Vránová, Lucie Hrubá, Veronika Vašíčková, Martina Zajícová, Kateřina Odložilová a Veronika Lejsková.

Po prvním dnu se nejvíce raduje Lucka Hrubá, která získala titul Mistryně republiky na trati 50 BF a Verča Vašíčková na 3 místě, která přidala ještě bronz na 100 PP. Renkovi se rovněž zadařilo a získal stříbro na trati 50 BF.

Sobotu jsme zahájili na krátkém bazénu disciplínou 25 RP a zlatem Verči Vašíčkové  a bronzem Lucky, která ještě přidala bronz na 200 BF. Před obědem se ještě děvčata na start štafety 4x100 PP a ve složení Hrubá, Odložilová, Zajícová a Vašíčková obhájily titul Mistryň republiky v kategorii dívek D.

Po dobrém sobotním obědě jsme se znovu vrhli do bazénu a lovili medaile. Zahájil jej Renek na 50 PP 3. místem, na stejné trati ho podpořila Verča, která doplavala rovněž třetí, překonala je Lucka, která dohmátla na druhém místě. Trošku zklamání zažila Kačka, která skončila o 0,02 sekundy čtvrtá. Na dvoustovce se Kačka pořádně zakousla do šnorchlu a vyplavala si první individuální medaily (stříbro). Druhé místo na 200 PP vybojovala i Verča.

Po vydatném odpočinku, v neděli ráno začíná poslední půlden soutěží. Začíná Renek na 50 RP a přidává další bronz. Na 400 PP jsou bronzové Kačka s Verčou.  Poslední disciplínou je je 100 BF, kde získáváme další tři bronzové medaile díky Renkovi, Lucce a Kačce. Tím jsme rozšířili medailovou sbírku na konečných 22 kousků (3x zlato, 6x bronz a 13x bronz).

Mimo tyto medailové úspěchy jsme zaplavali další výborné umístění - 7x 4. místo, 4x 5. místo a dalších 11 v první desítce.

Za velkou pochvalu stojí i výkony děvčat, které sice nedosáhly na medaile, ale zaplavaly si mnoho osobních rekordů.
Marťa doplavala 3x pátá, jednou šestá a sedmá a rovněž podala vynikající výkon ve štafetě, kde výrazně překonala osobák...
Verča Lejsková byla na velkých závodech poprvé přesto se jí podařilo doplavat 2x na 8. místě...
Klárka doplavala na šestém, sedmém, 2x osmém a 2x devátém místě...

Nezbývá než všechny zúčastněné pochválit za vynikající výkony, které v Liberci předvedli.
 

První fotky najdete zde a výsledky zde