potápěčský klub

Mistrovství České republiky družstev v ploutvovém plavání 7. - 8. 4. 2018, Přerov

10.04.2018 10:22

Mistrovství ČR družstev ovládli ploutvoví plavci z Nového Jičína, a plavkyně z Olomouce

Přerovský bazén se stal o víkendu 7. - 8. dubna dějištěm 51. ročníku Potápěčské ligy a Mistrovství ČR družstev v plavání s ploutvemi.  Bojovat o tituly přijelo 17 nejlepších týmů České republiky.

V této soutěži může startovat nejvíce 9 družstev z celé republiky v kategorii mužů a žen. Za každé družstvo může plavat nejvíce 7 závodníků, každý závodník se může postavit na start maximálně pětkrát. Soutěží se na tratích 50-1500 metrů v plavání s ploutvemi, rychlostním potápění a BIFI (plavání s dvěma ploutvemi).

V dvoudenních bojích nejvíce bodů v kategorii mužů nasbíralo a titul Mistrů České republiky družstev 2018 obhájilo družstvo Laguny Nový Jičín (621 bodů) plavající ve složení Ondřej Dofek, Jakub Jarolím, Jakub Klimpar, Jakub Kovařík, Martin Mazač a Petr Španihel. Jako druhé skočilo družstvo Čochtanklubu Žďár nad Sázavou (498 bodů) a třetí AQUA KLUB Liberec (457 bodů). Novojičínští plavci potvrdili suverenitu z minulých let, protože zvítězili již po 11 v řadě.

V ženách mistrovský titul obhájily plavkyně z Olomouce (587 bodů), čímž dosáhly už na osmý titul v řadě. Vítězné družstvo plavalo ve složení Alžběta Hnáthová, Gabriela Horáková, Barbora Pohlová, Barbora Sládečková, Markéta Svozilová, Zuzana Svoziová, Eliška Vzatková , na stříbrné medaile získaly ženy z Uhlomost - sport Mostu (563 bodů) a třetí skončily plavkyně z novojičínské Laguny (421 bodů).

V závodě se představilo i družstvo dívek SKORPENU Přerov ve složení Pavlína Barboříková, Lucie Hrubá, Veronika Vašíčková, Klára Vránová a Martina Zajícová. Domácí děvčata byla nejmladším týmem (převážně starší žačky), což se projevilo na celkovém umístění v soutěži, kdy skončila na 9. místě.

Mistrovské tituly spolu s poháry předával viceprezident Svazu potápěčů Moravy a Slezska pan Vilém Liška, spolu s ředitelem soutěže Markem Heidingsfeldem.