potápěčský klub

Mikulášský pohár 3.12. 2016, Přerov

27.12.2016 11:21

2. ročník Mikulášského poháru v ploutvovém plavání

V sobotu. pořádal potápěčský klub Skorpen Přerov Mikulášský pohár v ploutvovém plavání. Přestože je tento závod teprve v plenkách, tak již na druhém ročníku se sešlo 196 ploutvových plavců ze 13 českých a slovenských klubů.

Po slavnostním zahájení závodu, na kterém popřál plavcům rychlou vodu i primátor města Přerova Vladimír Puchalský, se závodníci vrhli do bojů o medaile. Při účasti několika českých juniorských i seniorských reprezentantů v čele s mistrem světa a držitelem světového rekordu na trati 100 metrů Bi-Fins Jakubem Jarolímem to neměli vůbec jednoduché. Přesto se přerovským ploutvovým plavcům dařilo a z domácího bazénu vylovili celkem 15 cenných kovů.

Dominanci předvedly nejmladší žákyně na trati 50 metrů Bi-Fins, kterou ovládli stejně jako na Mistrovství ČR, kdy si medaile rozdělili v pořadí 1. Veronika Vašíčková, 2.  Adéla Zapletalová a 3. Lucie Hrubá.  Na dvojnásobné trati skončila A. Zapletalová druhá a Hrubá třetí. Vašíčková doplavala na tratích 100 PP na třetím a 50 PP na čtvrtém místě. Dařilo se i Martině Zajícové, která si vyplavala stříbrnou medaili v závodě 200 PP. V kategorii stejně starých hochů zvítězil Antonín Piňos na trati 100BF, na 50BF dohmátl na druhém místě a pátý byl na 50PP. Vojtěch Šindler doplaval třetí na 200PP a pátý na 100PP  

Dařilo se i štafetě ve složení Vašíčková, A. Zapletalová, Hrubá a Piňos, která zvítězila před favorizovanými plavci Nového Jičína a Olomoucí.

V kategorii starších žákyň si pro vítězství doplavala Kateřina Padalíková v závodě 200PP, na poloviční trati skončila čtvrtá. Kvalitními výsledky překvapila začínající plavkyně Marie Zapletalová na trati 200BF dohmátla na pátém místě. Vzrůstající formu ukázala také Klára Vránová, která doplavala dvakrát na 7. místě.

V kategorii dorostenců potvrdil René Vašíček kvalitní výkony, které podával v průběhu celého roku, a právem byl zařazen do širšího výběru juniorské reprezentace. V domácím prostředí si vyplaval dvě stříbrné a dvě bronzové medaile.  

Obliba tohoto mladého závodu roste a již nyní má ve sportovním kalendáři své pevné místo i na příští rok. Poděkování za podporu patří Městu Přerov a dalším partnerům, kteří připravili pro nejmenší děti drobné dárky, které předával stylově Mikuláš s čertem.