potápěčský klub

Koronáček 2020, Zlín 19.9.2020

20.09.2020 21:57

Po více než půl roce se ploutvoví plavci přerovského Skorpenu zúčastnili prvních bazénových závodů. Ty se konali pod příznačný názvem Koronáček 2020, na Zlínském bazénu v sobotu 19.9.2020 a nahradili zrušený mezinárodní závod Středoevropského poháru mládeže.

Plavci Skorpenu ukázali, že nezaháleli a dobře se jim daří ladit formu na blížící se odložené Mistrovství ČR družstev i jednotlivců.

Ze Zlínských závodů přivezli celkem 14 medailí. Nejvíce se dařilo juniorské reprezentantce Lucii Hrubé v kategorii C dívek, která zvítězila při všech svých startech a získala tři zlaté medaile. Ve stejné kategorii ji následovala Veronika Vašíčková, které získala dvakrát stříbro, jeden bronz získala Justýna Krumpholzová. Vojtěch Šindler dohmátl na 50 PP jako třetí v dalších dvou startech skončil těsně na čtvrtém místě.

V kategorii D doplavala Kateřina Odložilová 50 PP na druhém místě a na 100 PP na čtvrtém místě.  

Rovněž se dařilo i nejmladším přerovským závodníkům v katedorii E, kdy si Laura Nevrlová doplavala pro jedno zlato a dvě stříbra, Nikola Tillová skončila na třetím místě na 50 PP. Ve stejné věkové kategorii chlapců zvítězil Jan Šindler v závodě 200 BF, druhý byl na 100 PP a čtvrtý na 50 PP. Ani ostatní závodníci Skorpenu se neztratili a vyplavali si mnoho osobních rekordů.

Tyto krásné výsledky jsou nejlepší pozvánkou na blížící se 5. kolo Moravskoslezské ligy mládeže, které bude pořádat právě přerovský potápěčský klub Skorpen v sobotu 3. října na přerovském bazénu.