potápěčský klub

3. kolo MSLM, Nový Jičín, 16.4.2016

22.04.2016 22:30

Předposlední 3. kolo MSLM se konalo na nově zrekonstruovaném bazénu v Novém Jičíně. Malí závodníci přijeli bojovat o průběžné třetí místo v hodnocení družstev. Přestože někteří zkušení borci ze zdravotních důvodů nepřijeli, tak ostatní statečně bojovali s účastníky z ostatních moravských klubů o cenné kovy a důležité body do soutěže družstev. Celkově jsme v tomto kole získali 7 medailí.

Tentokrát se nám nejvíce dařilo kategorii mladších žaček, Nejlépe zaplavala Veronika Vašíčková, která si vyplavala kompletní sadu medailí. Zlatou získala na 50 BF, bronzovou na 400 PP a stříbrnou ve štafetě společně s Lucií Hrubou, Martinou Zajícovou a Antonínem Piňosem. Na nepopulárním čtvrtém místě skončily Lucie Hrubá na 50 BF a Martina Zajícová na 400 PP. 
V kategorii starších žákyň získala bronzovou medaili na nejdelší trati 800 m PP, druhou rovněž bronzovou, získala ve štafetě.
V kategorii dorostenců René Vašíček, získal dvě bronzové medaile v individuálních disciplínách. Třetí přidal ve štafetě spolu s Kateřinou Padalíkovou, Klárou Oulehlovou a Evou Bartošíkovou.
Všichni další přerovští závodníci podali kvalitní výkony a zaplavali si mnoho osobních rekordů. Výborné výkony zejména mladších žákyň jsou dobrým příslibem pro blížící se Mistrovství republiky, které se poplave o posledním květnovém víkendu v Liberci.
Závěrečné 4. kolo MSLM se poplave 21.5 v Otrokovicích, tento závod bude současně 1. kolem Českého poháru v DPP.