potápěčský klub

2. kolo MSLM, Žďár nad Sázavou, 12.3.2016

21.03.2016 15:59

2. kolo Moravskoslezské ligy mládeže Žďár nad Sázavou 12.3.2016

Na konci jarních prázdnin se uskutečnilo 2. Kolo MSLM ve Žďáru nad Sázavou. Potápěčský klub Skorpen Přerov reprezentovalo 18 mladých členů, kteří se statečně bojovali s účastníky z ostatních moravských a slezských klubů o cenné kovy a body do soutěže družstev. Tento boj byl velmi úspěšný, protože se malým plavcům podařilo vyplavat celkem 11 medailí. Nejvíce se tradičně dařilo v kategorii dorostenců Renému Vašíčkovi, který získal dvě stříbrné a dvě bronzové medaile v individuálních disciplínách. Pátou, bronzovou, přidal ve štafetě spolu s Kateřinou Padalíkovou, Veronikou Lavrinčíkovou a Evou Bartošíkovou. Tyto výkony mu vynesly 3 místo v celkovém bodovém hodnoceni mužů.

Velmi dobře zaplavala Kateřina Padalíková v kategorii starších žákyň, kdy získala dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili při individuálních startech a čtvrtou, bronzovou, získala ve štafetě.

V mladších žačkách se nejvíce dařilo Veronice Vašíčkové, ta si vyplavala dvě individuální medaile (stříbro a bronz) a třetí, stříbrnou, získala ve štafetě společně s Martinou Zajícovou, Antonínem Piňosem a Vojtěchem Šindlerem.

Všichni další přerovští závodníci podali kvalitní výkony a zaplavali si mnoho osobních rekordů. Největší zlepšení bylo vidět u Martiny Zajícové, Lucie Hrubé a Štěpána Stiskálka, kteří se překvapivě umístili při všech startech v první desítce. Výborné výkony zejména mladších žáků jsou dobrým příslibem pro blížící se Mistrovství republiky, kde budou bojovat o nejvyšší příčky.

Třetí kolo MSLM se bude konat 16.4 v Novém Jičíně, kde bude možnost zaútočit na 3. místo v soutěži klubů, které by nám zajistilo účast ve finálovém závodě. Ve druhém kole jsme získali 1495 bodů. Na třetí Zlín ztrácíme jen 74 bodů.