potápěčský klub

1. kolo Českého poháru DPP, Otrokovice 21.5.2016

25.05.2016 13:07

První kolo Českého poháru DPP a současně poslední 4. kolo MSLM se plavalo v Otrokovicích na Štěrkáči, přestože počasí v týdnu před závody nebylo ideální, sobotní den byl jako malovaný, slunce krásně svítilo a snažilo se aspoň trochu ohřát vodu, která dle oficiálního měření měla 16°C. Z Přerova vyrazilo pouhých osm statečných plavců, kteří se neztratili a přivezli čtyři medaile.
Nejlépe se umístil v kategorii mladších žáků na trati 500 m Vojtěch Šindler a zaslouženě si přivezl zlatou medaili, následovaný druhým Antonínem Piňosem. David Blaťák, pro kterého to byly první závody na otevřené vodě, se statečně pral s chladnou vodou, ale nakonec podlehl a do cíle se nechal svézt na člunu. Ve stejné kategorii, ale v dívkách se umístila Veronika Vašíčková na nepopulárním 4. místě a Martina Zajícová na 5. místě. Pro Martinu to byl rovněž první závod mimo bazén.     
V kategorii starších žáků jsme měli rovněž nováčka, Dominika Fialu, který také bojoval s orientací a nakonec projel cílem na krásném 6. místě na trati 1000 metrů.
Nejdelší dvoukilometrovou trať z přerovských závodníků plaval jen dorostenec René Vašíček, který proplaval cílem na 3. místě.
Na závěr plavali veteráni, kde náš klub byl rovněž zastoupen. Na start se postavil Miroslav Nezhyba a s přehledem si doplaval pro druhé místo na pětisetmetrové trati. 
Tyto krásné výsledky jsou dobrým příslibem pro obě blížící se Mistrovství republiky. To první se koná už příští týden v libereckém bazénu v disciplínách PP a RP. Druhé v DPP se bude konat 11.6. na Velkém Dářku. Po závěrečném 4. kole jsme neoficiálně skončili na celkovém třetím místě v hodnocení družstev, což znamená, že v listopadu poměříme síly ve Finálovém závodě v Mostě.